adding additional apps

Ask questions regarding Gentoox, Gentoo and Linux in general in these forums and we'll do our best to help you!
Post Reply
TanMan
Newbie
Posts: 1
Joined: Fri Jan 23, 2004 12:00 pm

adding additional apps

Post by TanMan » Fri Jan 23, 2004 12:07 pm

Hi all
I am a complete newbie to linux but would like to run my web server from my xbox. I am trying to add apache webserver to gentoox but when try to by opening a console changeing user to root and typing "emerge apache" i always get the following message "no profile directory: system mode unavailable"

please help

User avatar
Trogdor
Gentoox Guru!
Posts: 553
Joined: Tue Oct 07, 2003 9:57 pm
Location: MOUNT TAPE U1439 ON B3, NO RING

Post by Trogdor » Fri Jan 23, 2004 4:42 pm

Oh, man! I forgot how to solve this one. It might be to try etc-update (see tutorial).
MOUNT TAPE U1439 ON B3, NO RING

Q: HOW DO I RUN MAGIC ??
A: You run magic by not typing in capital letters.

User avatar
nobspangle
Gentoox Guru!
Posts: 1681
Joined: Sun Sep 28, 2003 11:59 am
Location: Manchester, UK

Post by nobspangle » Fri Jan 23, 2004 5:32 pm

Trogdor isn't serious by the way, he means you should be able to find out for yourself. Search the forum for "no profile directory" and you will see what to do
If you keep an open mind, will your brain fall out?

User avatar
Trogdor
Gentoox Guru!
Posts: 553
Joined: Tue Oct 07, 2003 9:57 pm
Location: MOUNT TAPE U1439 ON B3, NO RING

Post by Trogdor » Fri Jan 23, 2004 5:50 pm

Actually, I am serious. I haven't been using gentoox for a while (been studying for exams), and I know I have encountered this problem before, and that I've solved it. I just forgot how to do it!

Jeez, nobspangle, who pissed in your cornflakes?
MOUNT TAPE U1439 ON B3, NO RING

Q: HOW DO I RUN MAGIC ??
A: You run magic by not typing in capital letters.

User avatar
rocketeer
Pro
Posts: 75
Joined: Sun Aug 17, 2003 12:05 am

Post by rocketeer » Fri Jan 23, 2004 6:19 pm

Anyways, nobspangle is right. First search, then ask...

User avatar
Skunkalaxy
Linux User
Posts: 13
Joined: Fri Jan 09, 2004 2:06 pm
Location: Beervelde, Belgium, EU, Earth, Milky Way, ?
Contact:

Post by Skunkalaxy » Fri Jan 23, 2004 11:20 pm

hihihi, got that error too today after reinstalling Gentoox (I screwed it up after installing Bochs running Win98, installing wine, installing newest ebuild of wine over the already installed version of wine, which was a very bad idea :roll: ) and when you get that error, I guess you didn't quite follow the tutorial :wink: You shouldn't get any problem if you follow the steps, in the right order ofcourse :)

User avatar
ShALLaX
Site Admin
Posts: 1973
Joined: Sun Aug 10, 2003 9:25 pm
Location: England
Contact:

Post by ShALLaX » Sat Jan 24, 2004 12:55 am

emerge sync
The original Xbox adaptation of Gentoo

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests