HOWTO: IceWM (Smaller & faster than XFCE, w/ KDE menus)

Ask questions regarding Gentoox, Gentoo and Linux in general in these forums and we'll do our best to help you!
Craxx
Novice
Posts: 39
Joined: Mon Aug 11, 2003 9:55 am

Post by Craxx » Sat Nov 15, 2003 8:32 am

I tried more than 4 times to emerge icewm-tools and every time the xbox is hanging more than 16 Hours here and nothing is going on:

**************************************************************************
Creating Makefile for pylupdate3.
******************************************************************************
******************************************************************************
Creating top level Makefile.
******************************************************************************
******************************************************************************
The build of the PyQt source code for your system is now complete. To compile
and install PyQt run "make" and "make install" with appropriate user
privileges. eric the IDE written using PyQt is now available separately from
http://www.die-offenbachs.de/detlev/eric3.html.
******************************************************************************
cd qt && /usr/bin/make -f Makefile
make[1]: Entering directory `/var/tmp/portage/PyQt-3.8.1/work/PyQt-x11-gpl-3.8.1/qt'
g++ -c -pipe -w -O2 -D_REENTRANT -fPIC -DSIP_MAKE_MODULE_DLL -DQT_NO_DEBUG -DQT_THREAD_SUPPORT -I/usr/qt/3/mkspecs/linux-g++ -I. -I. -I/usr/include/python2.2 -I/usr/qt/3/include -o qthuge0.o qthuge0.cpp



What should i do??
Please help.

best regards
Craxx;)

User avatar
roadrash
Pro
Posts: 91
Joined: Tue Aug 19, 2003 5:52 pm
Location: Huntingdon, England

Post by roadrash » Sat Nov 15, 2003 10:34 am

I cant remember how long it took me but its a very very very long time. I kept thinking the xbox was stuck in a loop or something then i just left it running for days and when i went back to ckeck it it had finished. it takes over 2 (maybe 3) days and nights from what i remember.

Craxx
Novice
Posts: 39
Joined: Mon Aug 11, 2003 9:55 am

Post by Craxx » Sat Nov 15, 2003 10:40 am

THX for answer. So i have to wait.
I hope that there is no problem, because i canceled sometimes the emergeing because i can´t beliebe this long time?

best regards
Craxx;)

User avatar
nobspangle
Gentoox Guru!
Posts: 1681
Joined: Sun Sep 28, 2003 11:59 am
Location: Manchester, UK

Post by nobspangle » Sun Nov 16, 2003 12:53 am

It sits on this message for about 12-15 hours before it completes
If you keep an open mind, will your brain fall out?

Craxx
Novice
Posts: 39
Joined: Mon Aug 11, 2003 9:55 am

Post by Craxx » Sun Nov 16, 2003 12:06 pm

Yes now it works. But there are a lot of error messages when i start icecc and want to configure something.
I decided to make a fresh new install of gentoox.

best regards
Craxx;)

vSaAmTp
Newbie
Posts: 8
Joined: Sun Nov 09, 2003 5:50 pm

Post by vSaAmTp » Mon Nov 17, 2003 2:04 pm

i have a lot of errors too, with icecc.

first i have installed gentoox
then icewm after.

so my gentoox was clean.

errors:
Xlib: extension "GLX" missing on display ":1,0.
Xlib: extension "GLX" missing on display ":1,0.
Xlib: extension "XInputExtension" missing on display ":1,0.
Failed to get list devices
Cannot open configuration file ´/home/gentoox/.icewm/.icec´.
Cannot open configuration file ´/home/gentoox/.icewm/.icec´.

and when i klick on one menu, in the controll center, comes a popup:
Error
Can´t open /home/gentoox/.icewm/keys

i klick on OK, then new popup:
Error
Syntax error near word 配. Keyword (prog, separator, menu, menufile, menuprg or restart) is absent

what is word 配 ???

vSaAmTp
Newbie
Posts: 8
Joined: Sun Nov 09, 2003 5:50 pm

Post by vSaAmTp » Mon Nov 17, 2003 2:35 pm

hmmm,

another error:

when i edit the /home/gentoox/.xinitrc and want to save, then comes:

Could not close, /gentoox/.xinitrc : No space left on device

and now???

User avatar
nobspangle
Gentoox Guru!
Posts: 1681
Joined: Sun Sep 28, 2003 11:59 am
Location: Manchester, UK

Post by nobspangle » Mon Nov 17, 2003 4:37 pm

before you start using icecc you need to copy the default config files from /usr/local/icewm (I think you may need to do a search in /usr for the folder called icewm to find them)
When you find them there are about 6 files called things like menu and keys and two or three folders called themes and programs. You need to copy all of these to /home/gentoox/.icewm
Your errors about GLX I get too when I use vnc but not when I am logged on locally I just ignore them they don't seem to cause any problems.
Your error about space on the device suggests you are running out of space on your device, check how much you have left with the df command. If you are running out you may want to clear your /usr/portage/distfiles directory or your /usr/tmp/portage directory.
If you keep an open mind, will your brain fall out?

vSaAmTp
Newbie
Posts: 8
Joined: Sun Nov 09, 2003 5:50 pm

Post by vSaAmTp » Mon Nov 17, 2003 7:02 pm

i have found it:

/usr/share/icewm

User avatar
Sniper Fox
Adept
Posts: 73
Joined: Thu Sep 04, 2003 9:11 pm
Location: Cincinnati, OH
Contact:

Post by Sniper Fox » Tue Nov 18, 2003 2:21 pm

vSaAmTp wrote:i have a lot of errors too, with icecc.

first i have installed gentoox
then icewm after.

so my gentoox was clean.

errors:
Xlib: extension "GLX" missing on display ":1,0.
Xlib: extension "GLX" missing on display ":1,0.
Xlib: extension "XInputExtension" missing on display ":1,0.
Failed to get list devices
Cannot open configuration file ´/home/gentoox/.icewm/.icec´.
Cannot open configuration file ´/home/gentoox/.icewm/.icec´.

and when i klick on one menu, in the controll center, comes a popup:
Error
Can´t open /home/gentoox/.icewm/keys

i klick on OK, then new popup:
Error
Syntax error near word 配. Keyword (prog, separator, menu, menufile, menuprg or restart) is absent

what is word 配 ???
It's OK that it can't find those files. They don't exist because you haven't configured any keys or used icecc before. After you save a key configuration (whyever you'd want one), you shouldn't see that message anymore.

vSaAmTp
Newbie
Posts: 8
Joined: Sun Nov 09, 2003 5:50 pm

Post by vSaAmTp » Tue Nov 18, 2003 5:47 pm

and when i klick on one menu, in the controll center, comes a popup:
Error
Can´t open /home/gentoox/.icewm/keys

i klick on OK, then new popup:
Error
Syntax error near word 配. Keyword (prog, separator, menu, menufile, menuprg or restart) is absent

what is word 配 ???
that i have fixed with the tip from nobspangle

but this:
errors:
Xlib: extension "GLX" missing on display ":1,0.
Xlib: extension "GLX" missing on display ":1,0.
Xlib: extension "XInputExtension" missing on display ":1,0.
Failed to get list devices
Cannot open configuration file ´/home/gentoox/.icewm/.icec´.
Cannot open configuration file ´/home/gentoox/.icewm/.icec´.
comes still in the console

Craxx
Novice
Posts: 39
Joined: Mon Aug 11, 2003 9:55 am

Post by Craxx » Tue Nov 18, 2003 10:53 pm

I have installed ALL new (Gentoox, Icewm, ....).
Now it works. But every time i call a KDE Programm:

"Could not read network connection list.
/home/gentoox/.DCOPserver_Xbox__1"

What is to do now.

Best regards
Craxx;)

Craxx
Novice
Posts: 39
Joined: Mon Aug 11, 2003 9:55 am

Post by Craxx » Tue Nov 18, 2003 11:54 pm

PLease and how can i get idesk work?
I have a .ideskrc file in home/gentoox:


table Config
FontName: tahoma
FontSize: 8
FontColor: #ffffff
Locked: false
Transparency: 150
Shadow: true
ShadowColor: #000000
ShadowX: 1
ShadowY: 2
Bold: false
ClickDelay: 300
IconSnap: true
SnapWidth: 55
SnapHeight: 100
SnapOrigin: BottomRight
SnapShadow: true
SnapShadowTrans: 200
CaptionOnHover: false
end

table Actions
Lock: control right doubleClk
Reload: middle doubleClk
Drag: left hold
EndDrag: left singleClk
Execute[0]: left doubleClk
Execute[1]: right doubleClk
end


But it doesn´t work !!

When i start idesk:
Can´t find config file, or missing `Config´ table in the config file.

Whats wrong?
Please help.

Best regards
Craxx;)

Craxx
Novice
Posts: 39
Joined: Mon Aug 11, 2003 9:55 am

Post by Craxx » Wed Nov 19, 2003 10:15 pm

@Sniper Fox - Please help!!

best regards
Craxx;)

User avatar
fuz
Power user
Posts: 228
Joined: Wed Oct 22, 2003 6:03 am
Location: sunshine coast, Australia
Contact:

Post by fuz » Wed Nov 19, 2003 11:21 pm

..... now i know why it uses half the ram.. only half the people can get it to run :P hehe
127.0.0.1, wherever you go.. there you are!

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 10 guests