No Sound. Please help. not even a sound menu under settings

A place to ask all newbie questions and not get flamed, though you will get beaten down if you post a newbieish question outside of these walls.
Post Reply
Phathead
Newbie
Posts: 4
Joined: Sun Apr 23, 2006 3:58 am
Contact:

No Sound. Please help. not even a sound menu under settings

Post by Phathead » Sun Apr 23, 2006 4:02 am

no sound what so ever.

have magic fix alsa then magic to no avail....

It is really odd because nothing even comes up when I choose Sound under setting in XFCE

v1.4 box
HD cables with optical

Phathead
Newbie
Posts: 4
Joined: Sun Apr 23, 2006 3:58 am
Contact:

Post by Phathead » Sun Apr 23, 2006 4:37 am

well I found a workaround by using the composite audio

but would love to know if there is a way to use the optical

orochi
Gentoox Guru!
Posts: 606
Joined: Sun Oct 24, 2004 8:11 am

Post by orochi » Sun Apr 23, 2006 6:09 am

use the search button, this has been addressed before

Phathead
Newbie
Posts: 4
Joined: Sun Apr 23, 2006 3:58 am
Contact:

Post by Phathead » Sun Apr 23, 2006 3:31 pm

I searched for hours and hours... and found your post in many of them.

I said I already ran
magic fix alsa then magic

User avatar
roofus
Novice
Posts: 41
Joined: Sun Nov 06, 2005 7:57 pm
Location: United States
Contact:

Post by roofus » Wed Jul 26, 2006 2:50 am

ALSA is no longer in magic so that won't work.

Check out this post, viewtopic.php?t=3626&highlight=fix+alsa
If this is your first day and you're making your first post, you haven't spent enough time reading.

We were all noobs, once.

User avatar
ShALLaX
Site Admin
Posts: 1973
Joined: Sun Aug 10, 2003 9:25 pm
Location: England
Contact:

Post by ShALLaX » Wed Jul 26, 2006 11:51 am

I'd ignore that post (its mostly old information that led to me fixing it properly). Long story short, run magic.. then run "emerge alsa-driver-xbox". That should have you fixed.
The original Xbox adaptation of Gentoo

User avatar
roofus
Novice
Posts: 41
Joined: Sun Nov 06, 2005 7:57 pm
Location: United States
Contact:

Post by roofus » Wed Jul 26, 2006 12:01 pm

hmm... I saw that you said you made a patch but I didn't see it in the patch list so I assumed that it still wasn't up.

If that post is outdated you might want to de-stickey it or add an update to the end of it.

Hehe, I know it was the first place I looked.
If this is your first day and you're making your first post, you haven't spent enough time reading.

We were all noobs, once.

User avatar
ShALLaX
Site Admin
Posts: 1973
Joined: Sun Aug 10, 2003 9:25 pm
Location: England
Contact:

Post by ShALLaX » Wed Jul 26, 2006 1:17 pm

I never stickied it in the first place ;)
The original Xbox adaptation of Gentoo

User avatar
roofus
Novice
Posts: 41
Joined: Sun Nov 06, 2005 7:57 pm
Location: United States
Contact:

Post by roofus » Wed Jul 26, 2006 1:20 pm

That you didn't, I always saw it towards the top there so I just assumed. :lol:
If this is your first day and you're making your first post, you haven't spent enough time reading.

We were all noobs, once.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests