how to update gentoox loader with magic???

A place to ask all newbie questions and not get flamed, though you will get beaten down if you post a newbieish question outside of these walls.
dark_jedi
Novice
Posts: 26
Joined: Sun Jan 30, 2005 7:34 am

how to update gentoox loader with magic???

Post by dark_jedi » Fri Feb 04, 2005 3:17 pm

i run magic but how do i update the loader???

kopibean
Adept
Posts: 66
Joined: Sat Nov 27, 2004 12:42 pm

Post by kopibean » Mon Feb 07, 2005 10:56 am

magic suppose to be automatically update your loader for you :)

dark_jedi
Novice
Posts: 26
Joined: Sun Jan 30, 2005 7:34 am

Post by dark_jedi » Mon Feb 07, 2005 3:10 pm

he didn't do it i have 5.1 still:s :?: :?:

User avatar
ShALLaX
Site Admin
Posts: 1973
Joined: Sun Aug 10, 2003 9:25 pm
Location: England
Contact:

Post by ShALLaX » Tue Feb 08, 2005 2:03 am

Magic ONLY updates the loader on your hard drive - it doesnt reflash your chip. To update your chip, you will need to download the Gentoox Loader package and flash manually.
The original Xbox adaptation of Gentoo

dark_jedi
Novice
Posts: 26
Joined: Sun Jan 30, 2005 7:34 am

Post by dark_jedi » Tue Feb 08, 2005 7:12 am

ok i've done that but i don't have an folder called tsop:S ???
and i can't edit my files by ftp becasuse i can't login there with the root?

User avatar
ShALLaX
Site Admin
Posts: 1973
Joined: Sun Aug 10, 2003 9:25 pm
Location: England
Contact:

Post by ShALLaX » Tue Feb 08, 2005 7:17 am

Err? Who said anything about a folder called tsop:S?

And no, you cant login to FTP by root. That leaves you one option.
The original Xbox adaptation of Gentoo

dark_jedi
Novice
Posts: 26
Joined: Sun Jan 30, 2005 7:34 am

Post by dark_jedi » Tue Feb 08, 2005 7:20 am

becasue if i say raincoat -p loader.bin he say plz ad an production id:s

dark_jedi
Novice
Posts: 26
Joined: Sun Jan 30, 2005 7:34 am

Post by dark_jedi » Tue Feb 08, 2005 7:21 am

becasue if i say raincoat -p loader.bin he say plz ad an production id:s

User avatar
ShALLaX
Site Admin
Posts: 1973
Joined: Sun Aug 10, 2003 9:25 pm
Location: England
Contact:

Post by ShALLaX » Tue Feb 08, 2005 7:21 am

I guess you need to edit /etc/raincoat.conf to add the manufacturer id then.
The original Xbox adaptation of Gentoo

dark_jedi
Novice
Posts: 26
Joined: Sun Jan 30, 2005 7:34 am

Post by dark_jedi » Tue Feb 08, 2005 7:22 am

what's the manufacter id of the new loader:S

dark_jedi
Novice
Posts: 26
Joined: Sun Jan 30, 2005 7:34 am

Post by dark_jedi » Tue Feb 08, 2005 7:23 am

because in the doc's they say Installation

+ Copy 'loader.xbe' to E:\gentooxx.xbe (/mnt/fatx/e/gentooxx.xbe)

+ Flash 'loader.bin' to your TSOP/ Modchip (raincoat -p loader.bin)

User avatar
ShALLaX
Site Admin
Posts: 1973
Joined: Sun Aug 10, 2003 9:25 pm
Location: England
Contact:

Post by ShALLaX » Tue Feb 08, 2005 7:26 am

I still fail to see what that has to do with a directory called "tsop:S"
The original Xbox adaptation of Gentoo

dark_jedi
Novice
Posts: 26
Joined: Sun Jan 30, 2005 7:34 am

Post by dark_jedi » Tue Feb 08, 2005 7:27 am

ok foget about the directy tsop !
but what is the id? of the new loader:S

dark_jedi
Novice
Posts: 26
Joined: Sun Jan 30, 2005 7:34 am

Post by dark_jedi » Tue Feb 08, 2005 7:32 am

because it get this

Raincoat v0.5 Gentoox Edition - http://gentoox.shallax.com - v1.2 support
Reading /etc/raincoat.conf... (note, raincoat only supports 31 flash types, rest ignored)
31 flash types read

UNKNOWN DEVICE manf=0xAD, dev=0xB0
Try adding the device ID to /etc/raincoat.conf

User avatar
ShALLaX
Site Admin
Posts: 1973
Joined: Sun Aug 10, 2003 9:25 pm
Location: England
Contact:

Post by ShALLaX » Tue Feb 08, 2005 9:12 am

So do what it says.
The original Xbox adaptation of Gentoo

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests