Loopback problems

Ask questions regarding Gentoox, Gentoo and Linux in general in these forums and we'll do our best to help you!
Post Reply
bdejong11129
Linux User
Posts: 11
Joined: Mon Jul 21, 2008 4:45 pm

Loopback problems

Post by bdejong11129 » Wed Jul 23, 2008 1:31 am

I am following the native install and all is well up until this line.
mkdir /mnt/loopback && mount -o loop /mnt/hda2/rootfs /mnt/loopback

Resctoox:> cd /
Resctoox:> ls
BIOS dust linuxrc mnt sbin usr
bin etc lost+found proc share var
dev lib makedevs.sh root tmp
Resctoox:> mkdir /mnt/hda2 && mount /dev/hda2 /mnt/hda2
Resctoox:> ls
BIOS dust linuxrc mnt sbin usr
bin etc lost+found proc share var
dev lib makedevs.sh root tmp
Resctoox:> mkdir /mnt/loopback && mount -o loop /mnt/hda2/rootfs /mnt/loopback
mount: Mounting /mnt/hda2/rootfs on /mnt/loopback failed: Not a directory
Resctoox:>

I cant get it to work no matter what i do. It boots just fine, what could it possibly be?

User avatar
clpalmer
Power user
Posts: 288
Joined: Sat Jan 29, 2005 6:38 pm

Re: Loopback problems

Post by clpalmer » Fri Jul 25, 2008 2:02 pm

Can you split the command in two.

mkdir /mnt/loopback
<ls that dir and verify that it exists>
mount -o loop /mnt/hda2/rootfs /mnt/loopback

?

bdejong11129
Linux User
Posts: 11
Joined: Mon Jul 21, 2008 4:45 pm

Re: Loopback problems

Post by bdejong11129 » Fri Jul 25, 2008 8:05 pm

Yes,

Tried that one, still no go. its the weirdest thing ever. I REALLY want to use Gentoox, but for the life of me I cant get the rootfs issue sorted out.

I installed xebian native to the hard drive and setup samba in no time, but Gentoox is what I WANT to use. there has to be another way to get this file copy done.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests