HD Issues w/ GentooX

Ask questions regarding Gentoox, Gentoo and Linux in general in these forums and we'll do our best to help you!
Post Reply
dELuX
Newbie
Posts: 2
Joined: Fri Jan 06, 2006 2:20 am
Contact:

HD Issues w/ GentooX

Post by dELuX » Fri Jan 06, 2006 2:28 am

I recently installed GentooX onto my xbox. I have a Conexant video chip. I also have a Hitachi 50" HDTV so I wish to utilize the 720p option. I selected HDTV and then 720p in the installation.

Here are the problems I run into. If any of the HD modes are enabled in MS Dashboard, I get the black screen followed by blinking orange lights, fan speedup, and then shut down.

If I have the modes disabled GentooX loads up fine but it is zoomed in too much and now i set something wrong and I can't see anything because I apparently chose an unsupported resolution. =/

What is the way around this. I've asked around and nobody has been able to help, I would at least like to find a solution to one of the problems. If I could avoid having to switch my settings in MSDash around each time that would be awesome.

Please help!

dELuX
Newbie
Posts: 2
Joined: Fri Jan 06, 2006 2:20 am
Contact:

Post by dELuX » Fri Jan 06, 2006 2:35 am

UPDATE: I figured out that I can load it with XBMC, so now I don't have to change my MS Dashboard settings back and forth. All I need to know now is how to get it to fit my screen correctly. And also I still can't see anything because I changed the resolution in GentooX.

orochi
Gentoox Guru!
Posts: 606
Joined: Sun Oct 24, 2004 8:11 am

Post by orochi » Sat Jan 07, 2006 1:08 am

ssh in and run "xbvset"

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests