Annoying Sound Related Error after boot Issue...

Ask questions regarding Gentoox, Gentoo and Linux in general in these forums and we'll do our best to help you!
Post Reply
SKIPPER
Linux User
Posts: 10
Joined: Wed Oct 22, 2003 4:26 am

Annoying Sound Related Error after boot Issue...

Post by SKIPPER » Wed Oct 22, 2003 9:49 am

Sound Server Informational Message:
Error while initializing the sound driver:
device /dev/dsp/ canton be opened (device or resource busy)
The sound server will continue using the null output device/
<checkbox> do not show this again

I think the issue may have started after I installed VNC. Any idea what might cause this? sound plays in Media player (although choppy and laggy every once in a while) At time the System will boot and not get any sound at all... im just nervous and dont want to tell the error box to bo away till i know what wrong...

Thank you in advance for any help :)

JusKickNit
Novice
Posts: 27
Joined: Wed Oct 15, 2003 2:41 am

Post by JusKickNit » Wed Oct 22, 2003 11:20 am

Did you get any error's while booting on the right where the [ok] shows up do any of them say [!].

SKIPPER
Linux User
Posts: 10
Joined: Wed Oct 22, 2003 4:26 am

Post by SKIPPER » Wed Oct 22, 2003 12:18 pm

No i would have mentioned that... all are ok. My friend is having the exact same problem. I am surprised no one else has had this problem…. Also tried a “magic fix also && magic” no help there… its like the sound works sometimes WITH the error, and sometimes the error does not come up (and the sound does not work) Need an answer

SKIPPER
Linux User
Posts: 10
Joined: Wed Oct 22, 2003 4:26 am

Post by SKIPPER » Wed Oct 22, 2003 8:05 pm

problem solved

Anastrophe
Novice
Posts: 25
Joined: Mon Aug 25, 2003 3:41 am

Post by Anastrophe » Thu Oct 23, 2003 4:07 pm

SKIPPER wrote:problem solved
#

How?

I'm getting the same thing since I ran Magic and updated to the latest kernel.

XeroC
Newbie
Posts: 3
Joined: Sat Apr 17, 2004 7:16 pm

Post by XeroC » Wed Apr 21, 2004 11:31 am

Sound Server Informational Message:
Error while initializing the sound driver:
device /dev/dsp/ canton be opened (device or resource busy)
The sound server will continue using the null output device/
<checkbox> do not show this again

I am also getting the above error but I cant find a solution anywhere on the board.

Someone please help me with this error. Thanks.

User avatar
Zombie13
Linux User
Posts: 19
Joined: Tue Nov 04, 2003 8:35 pm
Location: United Kingdom

Post by Zombie13 » Fri Dec 03, 2004 6:37 pm

SKIPPER wrote:problem solved
Wow! Would you mind sharing the solution? :wink:

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests