No sound with Thunderbird

Ask questions regarding Gentoox, Gentoo and Linux in general in these forums and we'll do our best to help you!
Post Reply
User avatar
althena77
Novice
Posts: 45
Joined: Mon Jul 19, 2004 10:02 pm
Location: Germany
Contact:

No sound with Thunderbird

Post by althena77 » Sun Jan 16, 2005 8:59 pm

Hello!!

I have just installed Thunderbird 1.0 and it is working fine so far. The only thing that is just not functioning is the signal sound when getting a new Email.
I have tried to define sverel wav-files so far but for some reason Thunderbird is not playing them.
I have no such problems with other programs like Kopete, Korn and KDE generally (for example when booting).

What did I forget to do??
XBox: 1.1
Bios: IND 5003
Gentoox: Home 4.0
Installation: F
RAM: 128 MB

User avatar
ShALLaX
Site Admin
Posts: 1973
Joined: Sun Aug 10, 2003 9:25 pm
Location: England
Contact:

Post by ShALLaX » Mon Jan 17, 2005 4:58 pm

Hmm.. try launching thunderbird with "artsdsp thunderbird" .. or something like that... I forget the exact command.
The original Xbox adaptation of Gentoo

User avatar
althena77
Novice
Posts: 45
Joined: Mon Jul 19, 2004 10:02 pm
Location: Germany
Contact:

Post by althena77 » Tue Jan 18, 2005 9:56 pm

Thank you very much for your reply :)

With the command "artsdsp thunderbird" the sound is hearable but not yet always. If not I get the following message:

Code: Select all

ALSA lib pcm_hw.c:1155:(snd_pcm_hw_open) open /dev/snd/pcmC0D0p failed: Das Gerät oder die Ressource ist belegt
The last words should be read in English "The device or resource is busy"

Could the problem be, that only one programm can be heared at the same time??
XBox: 1.1
Bios: IND 5003
Gentoox: Home 4.0
Installation: F
RAM: 128 MB

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests