How do i use a loader that i can chose what session i want?

Ask questions regarding Gentoox, Gentoo and Linux in general in these forums and we'll do our best to help you!
Post Reply
cutter
Newbie
Posts: 3
Joined: Fri Mar 05, 2004 7:46 am

How do i use a loader that i can chose what session i want?

Post by cutter » Fri Mar 05, 2004 7:54 am

Gog linux loaded last night and ran Magic everything went ok no problems. i noticed that KDE didnt have an option to switch back to Xkfe if i wanted.
My real question is - can i load something that starts and asks me if i want to load in kde or xfce? there is only an option for restart and shutdown in the current.

Im new to this so sorry if my questions seem like biginer--

thanks

Cutter

nolimit
Newbie
Posts: 6
Joined: Sat Mar 06, 2004 4:01 am

Post by nolimit » Sat Mar 06, 2004 4:03 am

I thought kde installed kdm as well... but anyways...
kdm is a login manager, so is gdm, but since you're using kde, you should try to emerge kdm.

cutter
Newbie
Posts: 3
Joined: Fri Mar 05, 2004 7:46 am

Post by cutter » Sun Mar 07, 2004 11:10 am

ya kde comes with kdm but i dont know how to make it load as the default. Emerge just installs it for you ...

correct me if im wrong

cutter
Newbie
Posts: 3
Joined: Fri Mar 05, 2004 7:46 am

Post by cutter » Sun Mar 07, 2004 11:10 am

ya kde comes with kdm but i dont know how to make it load as the default. Emerge just installs it for you ...

correct me if im wrong

User avatar
effbiai
Novice
Posts: 36
Joined: Sun Feb 29, 2004 1:13 am
Location: Norway, Vestfold

Post by effbiai » Sun Mar 07, 2004 1:54 pm

in the file /etc/inittab you can change what type login you want to use, the id:3:initdefault: line spesify that.. 3 is for console (text login) and 2 is for GUI login.. if you use 3.. then you can type "switchdesk kde" (or what desk you want.. :P) then "startx". (maybe you have to emerge switchdesk first, or install it manually).

There was the basic.. now.. you can use 3 runlevel as default.. then you can make a sh script if you want.. that asks you what desk you wanna use..

nolimit
Newbie
Posts: 6
Joined: Sat Mar 06, 2004 4:01 am

Post by nolimit » Mon Mar 08, 2004 6:17 am

in your /etc/rc.conf file uncomment the line...

Code: Select all

DISPLAYMANAGER=xdm
and change xdm to kdm

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 16 guests