Install VIM by default.

Request new features that might make using Gentoox better.
Post Reply
User avatar
hvwees
Newbie
Posts: 7
Joined: Wed Feb 02, 2005 8:01 am
Location: The Netherlands
Contact:

Install VIM by default.

Post by hvwees » Mon Feb 07, 2005 6:54 am

I was totally confused!
I installed gentoo on my x-box and hadn't vim :?

All my gentoo boxes has it by default, can you add this?

ThanX in advance!

vplayer
1337
Posts: 442
Joined: Thu Oct 07, 2004 11:06 pm
Location: USA

Post by vplayer » Mon Feb 07, 2005 2:50 pm

Hi,

did you install gentoo or gentoox.

vim doesnt come with gentoox. Do a search on the forums for the previous discussions on that.
Box: XBOX ver 1.1
Mod: Xecutor 2.3 lite+
Hdd: WD 80GB
Dash: Evox, Ava, XBMC
Linux: Gentoox Pro 4.2

User avatar
hvwees
Newbie
Posts: 7
Joined: Wed Feb 02, 2005 8:01 am
Location: The Netherlands
Contact:

Post by hvwees » Mon Feb 07, 2005 4:07 pm

gentoox of couse ;-)

User avatar
nobspangle
Gentoox Guru!
Posts: 1681
Joined: Sun Sep 28, 2003 11:59 am
Location: Manchester, UK

Post by nobspangle » Mon Feb 07, 2005 10:55 pm

gentoo doesn't come with VIM either, you have to install it. The reason for this is that VI is a bloated waste of time.

Code: Select all

etcat -v vim
[ Results for search key           : vim ]
[ Candidate applications found : 5 ]

 Only printing found installed programs.

*  app-editors/vim :
        [   ] 6.3-r2 (0)
        [M~ ] 6.3-r4 (0)
        [M~ ] 7.0_alpha20050122 (0)
        [M~ ] 7.0_alpha20050126 (0)
        [M~ ] 7.0_alpha20050201 (0)

etcat -v vi
[ Results for search key           : vi ]
[ Candidate applications found : 3 ]

 Only printing found installed programs.

*  app-editors/vi :
        [   ] 3.7-r4 (0)
        [   ] 3.7-r5 (0)
        [M~ ] 3.7-r6 (0)
If you keep an open mind, will your brain fall out?

User avatar
ShALLaX
Site Admin
Posts: 1973
Joined: Sun Aug 10, 2003 9:25 pm
Location: England
Contact:

Post by ShALLaX » Tue Feb 08, 2005 2:04 am

I wish people wouldnt duplicate threads. Scroll down about 10 lines and see that theres already a VI zealot's thread.... which was denied ;p
The original Xbox adaptation of Gentoo

User avatar
hvwees
Newbie
Posts: 7
Joined: Wed Feb 02, 2005 8:01 am
Location: The Netherlands
Contact:

Post by hvwees » Tue Feb 08, 2005 2:59 am

It was not my intention to make this a big threas but, when I installed Gentoo on my other boxes Vim WAS included.

The advantage of all *nix like os-es is that there is always VI or VIM, too bad gentoo doesn't fit this thought.

Some people will never learn the power of VIm.

User avatar
Trogdor
Gentoox Guru!
Posts: 553
Joined: Tue Oct 07, 2003 9:57 pm
Location: MOUNT TAPE U1439 ON B3, NO RING

Post by Trogdor » Tue Feb 08, 2005 5:38 am

Though I am fond of Vim, it is not included by default on Gentoo boxes (at least, not officially). Nano is.
MOUNT TAPE U1439 ON B3, NO RING

Q: HOW DO I RUN MAGIC ??
A: You run magic by not typing in capital letters.

User avatar
nobspangle
Gentoox Guru!
Posts: 1681
Joined: Sun Sep 28, 2003 11:59 am
Location: Manchester, UK

Post by nobspangle » Tue Feb 08, 2005 8:39 am

hvwees wrote:It was not my intention to make this a big threas but, when I installed Gentoo on my other boxes Vim WAS included.

The advantage of all *nix like os-es is that there is always VI or VIM, too bad gentoo doesn't fit this thought.

Some people will never learn the power of VIm.


Most people don't need to learn the power of vim, they just want to edit text files

Code: Select all

:q!

is all I have to say
If you keep an open mind, will your brain fall out?

orochi
Gentoox Guru!
Posts: 606
Joined: Sun Oct 24, 2004 8:11 am

Post by orochi » Mon May 09, 2005 10:40 pm

Code: Select all

emerge sync && emerge vim
works for me running gentoox Pro 1.5

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests