Problem After running MAGIC

Talk about anything related to Gentoox or Gentoo.
User avatar
ShALLaX
Site Admin
Posts: 1973
Joined: Sun Aug 10, 2003 9:25 pm
Location: England
Contact:

Post by ShALLaX » Sat Jan 17, 2004 12:21 am

Neato ;)
The original Xbox adaptation of Gentoo

GamE
Novice
Posts: 31
Joined: Wed Jan 07, 2004 3:07 pm

Post by GamE » Sat Jan 17, 2004 12:23 am

Shallax,

I still can not view in hdtv or regular tv mode. Should I do a complete reinstall?

What do you think

GamE
Novice
Posts: 31
Joined: Wed Jan 07, 2004 3:07 pm

Post by GamE » Sat Jan 17, 2004 12:33 am

NEI what resolution are you running your HDTV setting on

NEI
Newbie
Posts: 9
Joined: Thu Dec 18, 2003 8:00 pm

Post by NEI » Sat Jan 17, 2004 6:42 am

720p, it's amazing! :-)

GamE
Novice
Posts: 31
Joined: Wed Jan 07, 2004 3:07 pm

Post by GamE » Sat Jan 17, 2004 3:23 pm

OK from all the people i have talked to, they state their 720p is the only resolutino that they can use. All other including TV does not work. Here is a post from XBox-Scene. I can verify everything except the 720p settings since my tv does not support it.
HDTV - 480p mode - KDE 3.1

Screen totally scrambled and TV does not recoginese as a HDTV signal

HDTV 720p mode KDE 3.1
TV did recognise it as a HDTV signal
Screen viewable but geometry way off and with left side and bottom half not viewable
the screen is very hard to read and not very crisp as at all (looks interlaced) no where as crisp as gentoox fresh install with NTSC adn 800x600

X2VGA 720p mode KDE 3.1
Screen viewable but again overscanned did recognise as a HDTV feed

X2VGA 480p
Blank screen

TV
No choices worked any more


User avatar
ShALLaX
Site Admin
Posts: 1973
Joined: Sun Aug 10, 2003 9:25 pm
Location: England
Contact:

Post by ShALLaX » Sat Jan 17, 2004 6:13 pm

The TV choices are IDENTICAL to those in the original xbvset.
The original Xbox adaptation of Gentoo

GamE
Novice
Posts: 31
Joined: Wed Jan 07, 2004 3:07 pm

Post by GamE » Sat Jan 17, 2004 6:33 pm

Shallax,

Thats straqnge since almost everyone i talk to has a problem with the regular tv settings.

User avatar
ShALLaX
Site Admin
Posts: 1973
Joined: Sun Aug 10, 2003 9:25 pm
Location: England
Contact:

Post by ShALLaX » Sat Jan 17, 2004 7:18 pm

Maybe everybody doesnt have a clue? You cant just tell me "TV modes dont work" then expect me to magically fix it. Some debugging would help... what modeline has been put in the xf86config file, what about inside /etc/conf.d/xbvinit and linuxboot.cfg?
The original Xbox adaptation of Gentoo

GamE
Novice
Posts: 31
Joined: Wed Jan 07, 2004 3:07 pm

Post by GamE » Sun Jan 18, 2004 2:35 am

ShALLaX wrote:Maybe everybody doesnt have a clue? You cant just tell me "TV modes dont work" then expect me to magically fix it. Some debugging would help... what modeline has been put in the xf86config file, what about inside /etc/conf.d/xbvinit and linuxboot.cfg?

OK, I think what may be the problem is that my xbvinit file is blank. What should be in there?

Here in my linuxboot.cfg file

kernel boot/vmlinuz
initrd no
append root=/dev/ide/host0/bus0/target0/lun0/part2 devfs=mount acpi=hw kbd-reset



and finally... Here is my xf86config file

### BEGIN DEBCONF SECTION
# XF86Config-4 (XFree86 server configuration file) generated by dexconf, the
# Debian X Configuration tool, using values from the debconf database.
#
# Edit this file with caution, and see the XF86Config-4 manual page.
# (Type "man XF86Config-4" at the shell prompt.)
#
# If you want your changes to this file preserved by dexconf, only make changes
# before the "### BEGIN DEBCONF SECTION" line above, and/or after the
# "### END DEBCONF SECTION" line below.
#
# To change things within the debconf section, run the command:
# dpkg-reconfigure xserver-xfree86
# as root. Also see "How do I add custom sections to a dexconf-generated
# XF86Config or XF86Config-4 file?" in /usr/share/doc/xfree86-common/FAQ.gz.

Section "Files"
RgbPath "/usr/X11R6/lib/X11/rgb"
#FontPath "unix/:7100" # local font server
# if the local font server has problems, we can fall back on these
FontPath "/usr/lib/X11/fonts/misc"
FontPath "/usr/lib/X11/fonts/cyrillic"
FontPath "/usr/lib/X11/fonts/100dpi/:unscaled"
FontPath "/usr/lib/X11/fonts/75dpi/:unscaled"
FontPath "/usr/lib/X11/fonts/Type1"
FontPath "/usr/lib/X11/fonts/Speedo"
FontPath "/usr/lib/X11/fonts/100dpi"
FontPath "/usr/lib/X11/fonts/75dpi"
EndSection

Section "Module"
# Load "GLcore"
Load "vnc"
Load "bitmap"
# Load "dbe"
# Load "ddc"
# Load "dri"
# Load "extmod"
Load "freetype"
Load "glx"
# Load "int10"
# Load "fb"
# Load "pex5"
# Load "record"
# Load "speedo"
Load "type1"
# Load "vbe"
# Load "xie"
SubSection "extmod"
Option "omit XFree86-DGA"
EndSubSection
EndSection

Section "InputDevice"
Identifier "Generic Keyboard"
Driver "keyboard"
Option "CoreKeyboard"
Option "XkbRules" "xfree86"
Option "XkbModel" "pc104"
Option "XkbLayout" "uk"
EndSection

Section "InputDevice"
Identifier "Configured Mouse"
Driver "mouse"
Option "CorePointer"
Option "Device" "/dev/usbmouse"
Option "Protocol" "IMPS/2"
Option "Emulate3Buttons" "true"
Option "ZAxisMapping" "4 5 6 7"
EndSection

Section "Device"
Identifier "Framebuffer"
Driver "fbdev"
Option "fbdev" "/dev/fb/0"
Option "UseFBDev"
EndSection

Section "Device"
Identifier "Nv"
Driver "nv"
Option "UseFBDev" "1"
Option "HWCursor" "0"
EndSection


Section "Modes"
Identifier "default"
Modeline "xbox" 27.028 720 738 802 858 480 487 494 525 -hsync -vsync
EndSection

Section "Monitor"
Identifier "Generic Monitor"
HorizSync 30-55
VertRefresh 45-65
Option "DPMS"
UseModes "default"
EndSection

Section "Screen"
Identifier "Default Screen"
Device "Nv"
Monitor "Generic Monitor"
Option "passwordFile" "/home/gentoox/.vnc/passwd"
Option "httpd" "/usr/share/vnc/classes/"
Option "httpPort" "5800"
Option "desktop" "Gentoox"
Option "AlwaysShared" "on"
Option "IdleTimeout" "0"
DefaultDepth 24
SubSection "Display"
Depth 1
Modes "xbox"
EndSubSection
SubSection "Display"
Depth 4
Modes "xbox"
EndSubSection
SubSection "Display"
Depth 8
Modes "xbox"
EndSubSection
SubSection "Display"
Depth 15
Modes "xbox"
EndSubSection
SubSection "Display"
Depth 16
Modes "xbox"
EndSubSection
SubSection "Display"
Depth 24
Modes "xbox"
EndSubSection
SubSection "Display"
Depth 32
Modes "xbox"
EndSubSection
EndSection

Section "ServerLayout"
Identifier "Default Layout"
Screen "Default Screen"
InputDevice "Generic Keyboard"
InputDevice "Configured Mouse"
EndSection

Section "DRI"
Mode 0666
EndSection

### END DEBCONF SECTION

Section "ServerFlags"
Option "PciProbe1" "false"
Option "PciProbe2" "false"
Option "PciForceConfig1" "false"
Option "PciForceConfig2" "false"
Option "PciOsConfig" "true"
Option "AllowMouseOpenFail" "true"
EndSection

User avatar
ShALLaX
Site Admin
Posts: 1973
Joined: Sun Aug 10, 2003 9:25 pm
Location: England
Contact:

Post by ShALLaX » Sun Jan 18, 2004 3:00 am

Ok, that linuxboot.cfg is wrong, it should have "append .... video=xbox:480p,tv=HDTV ..." for your 480p mode.
The original Xbox adaptation of Gentoo

GamE
Novice
Posts: 31
Joined: Wed Jan 07, 2004 3:07 pm

Post by GamE » Sun Jan 18, 2004 3:08 am

OK, i deleted the old line and replaced it with

append .... video=xbox:480p,tv=HDTV ...


Im rebooting now Ill let you know.

Thanks

User avatar
ShALLaX
Site Admin
Posts: 1973
Joined: Sun Aug 10, 2003 9:25 pm
Location: England
Contact:

Post by ShALLaX » Sun Jan 18, 2004 3:09 am

I hope you didnt take the ....'s literally
The original Xbox adaptation of Gentoo

GamE
Novice
Posts: 31
Joined: Wed Jan 07, 2004 3:07 pm

Post by GamE » Sun Jan 18, 2004 3:20 am

This is what i did
kernel boot/vmlinuz
initrd no
append root=/dev/ide/host0/bus0/target0/lun0/part2 video=xbox:480p,tv=HDTV devfs=mount acpi=hw kbd-reset

Is this right>?

User avatar
ShALLaX
Site Admin
Posts: 1973
Joined: Sun Aug 10, 2003 9:25 pm
Location: England
Contact:

Post by ShALLaX » Sun Jan 18, 2004 3:41 am

Looks ok.
The original Xbox adaptation of Gentoo

GamE
Novice
Posts: 31
Joined: Wed Jan 07, 2004 3:07 pm

Post by GamE » Sun Jan 18, 2004 4:20 am

OK, still a no go with HDTV 480p

but I do get x2vga 480p
unfortunately not in 1024.768

but it still is sharp

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests