fanctl not working

Talk about anything related to Gentoox or Gentoo.
Post Reply
kevinherring
Newbie
Posts: 2
Joined: Mon Dec 05, 2005 4:50 pm

fanctl not working

Post by kevinherring » Mon Dec 05, 2005 4:58 pm

Apologies for this noobie post. I am trying to compile fanctl on Xebian, (2.6.14.2) on a 1.1 xbox.

It builds fine with the wizard, but when I try to run it I get the following error:

Error - failed to open EITHER /dev/i2c/0 or /dev/i2c-0
- you must be root and have the correct i2c modules loaded.
and xboxtemp gives:
Error: Could not set address to 112: Bad file descriptor

when I run testi2c it runs, but doesnt say anything.
I am logged in as root.
When I look in /dev/ there is no i2c.

What have I done wrong?
Thanks
Kevin

User avatar
cheesyboofs
Power user
Posts: 239
Joined: Wed Jan 26, 2005 1:32 pm
Location: Luton UK
Contact:

Post by cheesyboofs » Mon Dec 05, 2005 5:08 pm

Got the wrong forum!
Go fully native, it's the destiny of all Mk1 XboxesImage
The needs of the many out way the needs of the few or the one ...

orochi
Gentoox Guru!
Posts: 606
Joined: Sun Oct 24, 2004 8:11 am

Post by orochi » Mon Dec 05, 2005 11:31 pm

is there support in the kernel for the i2c? (donno if there should be or not havent poked around there)

kevinherring
Newbie
Posts: 2
Joined: Mon Dec 05, 2005 4:50 pm

Post by kevinherring » Tue Dec 06, 2005 7:48 am

oops, ok so it probably should have gone in Q&A. can someone move it please?

User avatar
clpalmer
Power user
Posts: 288
Joined: Sat Jan 29, 2005 6:38 pm

Post by clpalmer » Thu Dec 08, 2005 3:47 pm

He's not saying you should have posted in Q&A, he's saying you should have posted on the xebian forums, not gentoox =)

Carlewy
Newbie
Posts: 1
Joined: Tue Jan 24, 2006 2:19 pm
Location: London

Post by Carlewy » Thu Mar 02, 2006 1:13 pm

Just a guess but are you using a 1.6 Xbox?

User avatar
ShALLaX
Site Admin
Posts: 1973
Joined: Sun Aug 10, 2003 9:25 pm
Location: England
Contact:

Post by ShALLaX » Fri Mar 03, 2006 1:49 am

It wouldnt crap out so badly on a 1.6 box. It sounds like a kernel issue:

Code: Select all

Xbox linux # cat /usr/src/linux/.config | grep -i i2c
# I2C support
CONFIG_I2C=y
CONFIG_I2C_ALGOBIT=m
# CONFIG_I2C_PHILIPSPAR is not set
CONFIG_I2C_ELV=m
CONFIG_I2C_VELLEMAN=m
# CONFIG_SCx200_I2C is not set
CONFIG_I2C_ALGOPCF=m
CONFIG_I2C_ELEKTOR=m
CONFIG_I2C_CHARDEV=y
CONFIG_I2C_PROC=y
CONFIG_I2C_AMD756=y
CONFIG_I2C_EXTSMI=y
# CONFIG_I2C_PARPORT is not set
Hope this helps.
The original Xbox adaptation of Gentoo


Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests