Install sizes of pro and home

Talk about anything related to Gentoox or Gentoo.
Post Reply
teitoku
Novice
Posts: 29
Joined: Wed Sep 01, 2004 5:29 pm
Contact:

Install sizes of pro and home

Post by teitoku » Thu Oct 13, 2005 12:33 am

How much space to Pro and Home installations take by default?

User avatar
ShALLaX
Site Admin
Posts: 1973
Joined: Sun Aug 10, 2003 9:25 pm
Location: England
Contact:

Post by ShALLaX » Thu Oct 13, 2005 1:20 pm

4.5GiB and 4.5GiB. Of course this depends on whether you are installing natively or not.

The actual amount of data space used in Home is about 2.5GiB... and about 1GiB in Pro.
The original Xbox adaptation of Gentoo

User avatar
cheesyboofs
Power user
Posts: 239
Joined: Wed Jan 26, 2005 1:32 pm
Location: Luton UK
Contact:

Post by cheesyboofs » Thu Oct 13, 2005 1:34 pm

This is because (correct me if I’m wrong), they run from a loopback file like a big iso file 'rootfs', that has a fixed file size. But if you do a native install this involves extracting the files out so the size of the install will vary, Laymen’s terms :wink:
Go fully native, it's the destiny of all Mk1 XboxesImage
The needs of the many out way the needs of the few or the one ...

User avatar
ShALLaX
Site Admin
Posts: 1973
Joined: Sun Aug 10, 2003 9:25 pm
Location: England
Contact:

Post by ShALLaX » Thu Oct 13, 2005 1:39 pm

Bingo.
The original Xbox adaptation of Gentoo

teitoku
Novice
Posts: 29
Joined: Wed Sep 01, 2004 5:29 pm
Contact:

Post by teitoku » Sun Oct 16, 2005 4:29 am

Thanks. Unfotunately, it seems to demand a 4.5GB partition no matter what when installing, so my hope of having it on the free F: space of a 10GB drive is smashed. Guess I'll look into formatting the entire thing as EXT2/3 and having a 10GB native install. Apparently that's not terribly difficult to do.

UNLESS...I guess it'd be okay if I could put a few apps on F: and the 4.5GB linux loopback on E:. Can the cromwell loader boot that sort of install if I were to put it on one chip bank, and THE BLESSED DEFAULT MS BIOS on the other bank to boot THE ONE AND ONLY MS DASH, COURTESY OF SUPREME COMMANDER GATES?
Last edited by teitoku on Sun Oct 16, 2005 7:09 am, edited 1 time in total.

User avatar
ShALLaX
Site Admin
Posts: 1973
Joined: Sun Aug 10, 2003 9:25 pm
Location: England
Contact:

Post by ShALLaX » Sun Oct 16, 2005 5:14 am

Of course it can. Thats what the FTP/ E: option is for.

Also, no mentioning of illegal software.
The original Xbox adaptation of Gentoo

teitoku
Novice
Posts: 29
Joined: Wed Sep 01, 2004 5:29 pm
Contact:

Post by teitoku » Sun Oct 16, 2005 7:10 am

Illegal software? You've got me all wrong, see!

User avatar
ShALLaX
Site Admin
Posts: 1973
Joined: Sun Aug 10, 2003 9:25 pm
Location: England
Contact:

Post by ShALLaX » Sun Oct 16, 2005 3:03 pm

;)
The original Xbox adaptation of Gentoo

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests