can i still use gentoox without magic?

Talk about anything related to Gentoox or Gentoo.
Post Reply
total_ass
Newbie
Posts: 6
Joined: Thu Dec 16, 2004 7:57 am

can i still use gentoox without magic?

Post by total_ass » Fri Feb 04, 2005 6:27 pm

hey guys :D

i don't have an internet connection on my xbox.
can i still use gentoox? my primary use is emulating old windows games under wine.

vplayer
1337
Posts: 442
Joined: Thu Oct 07, 2004 11:06 pm
Location: USA

Post by vplayer » Fri Feb 04, 2005 11:20 pm

to get wine you need internet connection. :)
Box: XBOX ver 1.1
Mod: Xecutor 2.3 lite+
Hdd: WD 80GB
Dash: Evox, Ava, XBMC
Linux: Gentoox Pro 4.2

Trevante
Power user
Posts: 203
Joined: Mon Oct 11, 2004 10:21 pm

Post by Trevante » Sat Feb 05, 2005 5:39 am

vplayer wrote:to get wine you need internet connection. :)
doesn't Home edition come with wine?

total_ass
Newbie
Posts: 6
Joined: Thu Dec 16, 2004 7:57 am

Post by total_ass » Sat Feb 05, 2005 10:10 am

well i was thinking of getting wine on my windows pc then transferring it over to the xbox and installing after :)

vplayer
1337
Posts: 442
Joined: Thu Oct 07, 2004 11:06 pm
Location: USA

Post by vplayer » Sat Feb 05, 2005 1:23 pm

things are not so easy... when you install a package there are dependencies that need to be updated, compiled and configured.

why cant you get internet connection to your xbox.
why do you want wine on xbox.
Box: XBOX ver 1.1
Mod: Xecutor 2.3 lite+
Hdd: WD 80GB
Dash: Evox, Ava, XBMC
Linux: Gentoox Pro 4.2

total_ass
Newbie
Posts: 6
Joined: Thu Dec 16, 2004 7:57 am

Post by total_ass » Sat Feb 05, 2005 2:47 pm

my xbox is in a room that can not be connected to the internet.

all i can do really is move the xbox into the room with the pc and ftp across, but without a screen.

i want wine for gaming.

User avatar
nobspangle
Gentoox Guru!
Posts: 1681
Joined: Sun Sep 28, 2003 11:59 am
Location: Manchester, UK

Post by nobspangle » Sat Feb 05, 2005 7:36 pm

move the xbox into the room with the PC, install wine in a ssh session then move it back.
If you keep an open mind, will your brain fall out?

total_ass
Newbie
Posts: 6
Joined: Thu Dec 16, 2004 7:57 am

Post by total_ass » Sun Feb 06, 2005 8:58 am

ok but bear in mind i don't have access to a tv. if i manage to boot into gentoox, how easy would it be to start an ssh session.

cory1492
Novice
Posts: 23
Joined: Fri Jan 07, 2005 11:49 am

Post by cory1492 » Sun Feb 06, 2005 12:04 pm

ssh is quite simple, especially if you know what the IP that will be assigned to your xbox will be once it boots. (my router always give the xbox mac address the same IP so I always know)

I use the Putty ssh client for windows, all I had to do was enter the IP into it, click ok when it wanted to create a certificate and it was asking me who I wanted to login to the box as. (default is user: root pass: xbox)

From there, you have a remote ssh terminal running. Simple enough? GL :)
Xbox + X3 + 80GB Maxtor + Gentoox Home 3.2
No loopbacks, and I still have my F drive for xbox apps!

User avatar
nobspangle
Gentoox Guru!
Posts: 1681
Joined: Sun Sep 28, 2003 11:59 am
Location: Manchester, UK

Post by nobspangle » Sun Feb 06, 2005 12:11 pm

if you have home edition and you enabled samba you don't even need to know the IP just type xbox into putty as the address
If you keep an open mind, will your brain fall out?

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests