USB init bug?

Talk about anything related to Gentoox or Gentoo.
Post Reply
z9
Newbie
Posts: 1
Joined: Fri Feb 27, 2004 12:36 pm

USB init bug?

Post by z9 » Fri Feb 27, 2004 12:56 pm

I have just recently FTP installed Gentrox Home 3.0c on my xbox. When i tried booting it hung on
Boot: Start USB init

I noticed that if i remove the DVD remote control IR dongle, Gentrox boots just fine.

I'm new to Linux so it could be that i have not set it up correctly, but it smells like a bug to me.

Thanks!

Code-X
Novice
Posts: 36
Joined: Tue Jan 27, 2004 11:36 pm
Location: UK
Contact:

Post by Code-X » Fri Feb 27, 2004 1:27 pm

This happens on some Boxes and not others, Iv'e been able to boot up with XPad, Keyboard and DVD and some times not.

btw, it's Gentoox not Gentrox
Code The Future

User avatar
nobspangle
Gentoox Guru!
Posts: 1681
Joined: Sun Sep 28, 2003 11:59 am
Location: Manchester, UK

Post by nobspangle » Sat Feb 28, 2004 8:38 am

Sometimes I can understand people posting stuff that has been said before, in the Q&A forum the topics are so vague you may never find exactly what you want, but the bugs forum has 15 topics they all fit on 1 page and they all have fairly decent topics. The third one on the list is "Freeze on "BOOT: Start USB Init"" please try learning to read
If you keep an open mind, will your brain fall out?

User avatar
ShALLaX
Site Admin
Posts: 1973
Joined: Sun Aug 10, 2003 9:25 pm
Location: England
Contact:

Post by ShALLaX » Sat Mar 06, 2004 5:02 am

*sighs...* *moved*
The original Xbox adaptation of Gentoo

User avatar
effbiai
Novice
Posts: 36
Joined: Sun Feb 29, 2004 1:13 am
Location: Norway, Vestfold

Post by effbiai » Sat Mar 06, 2004 8:59 pm

hmm.. this look like a bug i've found.. the xbox freezes when the USB mouse is detected.. :? i have a plain Logitec optical mouse, no wireless. But the wireless Logitech MouseMan works..

detroit
Novice
Posts: 39
Joined: Mon Aug 11, 2003 10:37 pm
Location: Stafford, UK

Post by detroit » Thu Apr 08, 2004 5:11 am

*sighs...* yep, It's a bug with the v3.0 gentoox.xbe loader application.
i have to unplug all my usb devices at boot to avoid the hang.
For this reason, I only use that app when running vga (it does some initiallization for vga mode that I need). When connected to my tv,
I just use the gentoox.xbe from the gentoox2.1 (with 3.0). I patched this binary to load a separate config file for tv, so I have two separate configs. I like the older gentoox.xbe a LOT more because it just loads and doesn't delay or require user input.

Twilek
Newbie
Posts: 9
Joined: Sat Dec 06, 2003 10:17 pm

Post by Twilek » Sun Apr 25, 2004 9:01 pm

Hi Shallax...
I updated to the just released new Xromwell.xbe and well, sorry to say the USB hang is there as it always has been.
When I have my DVD Dongle inserted the LED keeps blinking green and no Icons appear. Removing the Dongle makes things work again

Regards Twilek

User avatar
nobspangle
Gentoox Guru!
Posts: 1681
Joined: Sun Sep 28, 2003 11:59 am
Location: Manchester, UK

Post by nobspangle » Sun Apr 25, 2004 11:17 pm

This isn't the USB problem that has been fixed, the bug that has been fixed is the one where you boot and you get to gentoox fine but your USB just isn't working then you reboot and it starts working again.
If you keep an open mind, will your brain fall out?

User avatar
ShALLaX
Site Admin
Posts: 1973
Joined: Sun Aug 10, 2003 9:25 pm
Location: England
Contact:

Post by ShALLaX » Mon Apr 26, 2004 5:39 pm

Yep, this bug is to do with too many USB devices being attached at once. Someone is looking in to it.
The original Xbox adaptation of Gentoo

Twilek
Newbie
Posts: 9
Joined: Sat Dec 06, 2003 10:17 pm

Post by Twilek » Tue Apr 27, 2004 7:34 pm

Good to hear, this bug is really bugging me :D If I can provide information which might help the debugging (device info and what not) I will, just let me know.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests