Search found 66 matches

by kopibean
Wed Feb 02, 2005 2:05 pm
Forum: Newbie
Topic: Problem after latest magic update on Xorg
Replies: 17
Views: 5313

Hi, I have tried "magix fix xfree && magic" in either Captial or lower case, but both doesnt work. I have browse through the gentoo portege catalog but couldnt find xfree portage there. Seem like it is no longer supported. Is there any other way I can get back the original xbox setting and re-run th...
by kopibean
Tue Feb 01, 2005 1:41 am
Forum: Newbie
Topic: Problem after latest magic update on Xorg
Replies: 17
Views: 5313

Hi, I did not get the option that you have mentioned. The only option that was prompted was xbvset to configure the screen resolution.

I am running Home 3.1 edition though. Any idea what may be the problem?
by kopibean
Mon Jan 31, 2005 4:26 pm
Forum: Newbie
Topic: Problem after latest magic update on Xorg
Replies: 17
Views: 5313

No, I do not get the GDM login screen. The screen currently only display a black background with the virtual keyboard as the only visible window. Previously while running xfree, I have configured (from the xfree setup icon) to autologin to my xbox on booting up. Is the problem due to auto-login ? an...
by kopibean
Mon Jan 31, 2005 4:20 am
Forum: Q & A
Topic: How do i specify the workgroup name of my network to xbox?
Replies: 6
Views: 1713

An easier way is to configure using webadmin. Just type http://xbox-ip:10000 and you will be greeted with the web admin login page. In there, u could have GUI to configure your samba and other server parameters.
by kopibean
Mon Jan 31, 2005 3:35 am
Forum: Newbie
Topic: Problem after latest magic update on Xorg
Replies: 17
Views: 5313

Problem after latest magic update on Xorg

Hi, I have ran magic yesterday to update the Xorg and now my xbox is behaving strangely. After magic completed compiling the xorg, it prompted the Xbvset to configure the screen setting which I gladly do so. However after the reboot, my xbox now only display the xvkbd virtual keyboard with the backg...
by kopibean
Fri Jan 14, 2005 1:55 am
Forum: Newbie
Topic: mythtv / mythtvfrontend/ emerge failure
Replies: 6
Views: 1782

Hi, I have read some thread in the forums.gentoo.org regarding the mythtv installation. Here's what I did as recommended in one of the thread. 1) type emerge sync 1) Edit /etc/make.conf so that the USE variavle looks like this. USE='mysql qt -alsa' 1) type emerge mySQL (not sure if this is necessary...
by kopibean
Thu Jan 13, 2005 6:01 am
Forum: Newbie
Topic: mythtv / mythtvfrontend/ emerge failure
Replies: 6
Views: 1782

Hi mrmaggie, I had almost the same problem when I emerge mythtv. The emerge failed like yours :( what did you do to get a successful emerge? can advise?
by kopibean
Thu Jan 13, 2005 3:40 am
Forum: Q & A
Topic: Installing MythTV on Gentoox
Replies: 11
Views: 2225

Hi, I have read through some threads relating to mythTV installation in forums.gentoo.org but after 2 days of tries, it failed again. Here's what I have done: > emerge mysql *successfully installed > emerge qt * successfully installed > emerge mythtv the mythtv installation failed again after more t...
by kopibean
Wed Jan 12, 2005 2:44 pm
Forum: Q & A
Topic: Native Install
Replies: 2
Views: 954

Hi, maybe my limited experience will help :) I have installed Gentoox Home with native option. This option will format the F partition and install gentoox on it. However the boot files (gentoox.xbe, linuxboot.cfg) still reside in E drive. Gentoox Home by default does not flash your bios (unlike MCE)...
by kopibean
Sun Jan 09, 2005 8:58 am
Forum: Bugs
Topic: GentooX Loader 5.1 not working
Replies: 13
Views: 11334

Thanks Shallax and Stevie, I have done a fdisk to deactivate the active partition and now it is working just the past :) Thanks.
by kopibean
Sat Jan 08, 2005 4:11 pm
Forum: Bugs
Topic: GentooX Loader 5.1 not working
Replies: 13
Views: 11334

I have found that there is a /boot directory in my XBox and the linuxboot.cfg in this directory is different from that of the E Drive. This is probably the left over bit from MCE. Can I simply delete this directory to remove the native boot option from the loader? or is there other way that I can do...
by kopibean
Sat Jan 08, 2005 2:29 pm
Forum: Bugs
Topic: GentooX Loader 5.1 not working
Replies: 13
Views: 11334

Oh, that's may be the problem. So is there anyway that i can rectify that?

I have installed MCE previously but has since reinstalled Gentoox Home (Native option) to replace it. In this scenario, what can I do to remove the MCE completely? Thanks.
by kopibean
Sat Jan 08, 2005 12:39 pm
Forum: Bugs
Topic: GentooX Loader 5.1 not working
Replies: 13
Views: 11334

Hi, I have installed xebian long time ago but have since installed MCE and GentooX twice which formatted the F partition to native filesystem. Hence it should be unlikely that I am still having residual of xebian installation, right? By the way, I am not sure the default is it really boot up in nati...
by kopibean
Sat Jan 08, 2005 12:24 pm
Forum: Q & A
Topic: Installing MythTV on Gentoox
Replies: 11
Views: 2225

Hi, I have tried to emerge mythtv yet again but still receive the same error after 24 hours of compilation. Can anyone advise what wrong with it? -------------------------------------------------------- make[2]: Leaving directory `/var/tmp/portage/mythtv-0.16/work/mythtv-0.16/programs/mythprogfind' ...
by kopibean
Sat Jan 08, 2005 11:36 am
Forum: Bugs
Topic: GentooX Loader 5.1 not working
Replies: 13
Views: 11334

I have take a look at the linuxboot.cfg in E Drive but they dont seem to have much config that can be set. Is there any expert that can advise on setting the default boot setting? Thanks.